Scroll Top

Благодарим Ви РОДИТЕЛИ!

БЛАГОДАРИМ ВИ РОДИТЕЛИ!

Уважаеми родители, през последните седмици се наложи да тестваме цялата ни образователна система.
Всички наши педагогически методики, знания и умения бяха поставени на изпитание. За всички нас – това беше за първи път. И за учителите и за децата и за родителите!
В тази безпрецедентна ситуация, ние учителите превъзмогнахме себе си и системата, но Вие родителите ни се доверихте. Ние научихме нови методи и приложихме иновативни похвати – но Вие ни подкрепихте. Всеки ден тествахме себе си – но Вие ни окуражавахте!
И дори цялото ни общество да казва, че учителите, заедно с медиците сме героите на деня, то ние искренно си признаваме:

ВИЕ – РОДИТЕЛИТЕ СТЕ ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ!

Вие позволихте на децата да “учат по пижама”, “да влизат в час” с домашните си любимци и включвайки камерите откривахте без страх домашната си среда. Никога досега домовете на вашите деца, макар и виртуално, не са били достъпни за всичките им съученици и учители, нито учителските домове за техните ученици. Развиха се нови форми на опознаване, на общуване, на близост. Сега повече от всякога всички ние си дадохме сметка, какво значи “заедно” и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.
Вие повярвахте в нас, доверихте ни се, учихте заедно с нас и осигурихте възможността децата ви да усвояват учебното съдържание , да придобиват нови знания и умения. Да са пълноценни, последователни, дисциплинирани и уверени в утрешния ден!

БЕЗ РОДИТЕЛИТЕ, ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ!

Знаехме го, но забързани в суетния ритъм на ежедневните си задължения, често се разминавахме. А сега се срещаме всеки ден, макар и засега само online.
Всеки ден децата научават едни от най-важните уроци за живота:

КАК СЕ ПРЕОДОЛЯВА СТРАХА И КАК ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ ЗА КАУЗИ!
Компютърната ера ни научи на много неща и дойде времето да ги приложим по най-градивния начин, но ето че сега идва и следващата стъпка:
КАК ДА СЕ УЧИМ НА ЧОВЕЧНОСТ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ?

И затова Вие, родителите, също станахте ученици, вие също се върнахте “в училище”, вие също учите всеки ден от голямото училище на живота – как да сме мили, как да сме загрижени, как да сме дисциплинарни, как да сме достойни, как да сме здрави, как да сме ЖИВИ! и затова:
ПОКЛОН ПРЕД ВАС РОДИТЕЛИ!

Благодарим Ви, че ПРЕОТКРИХТЕ децата си, себе си, семейството, дома, трапезата, игрите, усмивките, любимите филми, роднините, природата, семейния хумор, съседите, кварталните магазинчета, забранените паркове… и живота, който имахме преди!
Години наред мечтаехме връзката учител – ученик – родител да сработи в една посока и да постигнем триединство, взаимно разбиране и взаимопомощ. И ето сега – благодарение на солидарността на обществото ни, благодарение на общите ни притеснения и световна заплаха, се обединихме! Вие давате надежда на децата си, давате им дом и сигурност, давате им смисъл на жертвата да са изолирани и най-важното: успявате да съхраните българското семейство!
БЕЗ СЕМЕЙСТВО НЯМА ОБЩЕСТВО, НЯМА УЧИЛИЩЕ, НЯМА ДЪРЖАВА!

Заради всичко това, от името на всички учители, искам да Ви благодаря скъпи родители, че се справихте в тази ситуация по най-добрия начин, че надскочихте собствените си стереотипи, че сме единни и  ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!
Пазете се, защото заедно сме нужни на бъдещето!

Leave a comment