Scroll Top

28 годишнина – ОУ „Хан Аспарух” гр. Добрич

В навечерието на Деня на българската просвета и култура, ОУ „Хан Аспарух” гр. Добрич чества своята 28 годишнина.

… Отшумяват години, десетилетия. Времето е най-сигурният критерии за всяка духовна ценност и дело човешко.
Според мярата за живот на образователна институция, всяка годишнина означава история, опит, традиции…
И ако традицията е белег на национална идентичност, то българското училище е един от най-светлите й символи. Традицията да бъдат чествани годишнини е знак да съхранена вяра в образованието като ценност. Доказателство за това е активното и убедително присъствие на ОУ „Хан Аспарух” в образователната система на гр. Добрич вече двадесет и осем години със своето високо ниво на качествено образование.
С активното участие на цялата училищна общност, училището ни се е превърнало в едно демократично и творческо пространство, което възпитава самочувствие.
Днешният празник е повод за равносметка и поглед в бъдещето. А бъдещето на едно училище се гради с усилията и духовния порив на учениците преминали през класните стаи. Колкото по-всеотдайни, знаещи и можещи са те, толкова по-престижно, авторитетно и желано е училището.
Гордея се с успехите на нашите ученици, които и през тази, изпълнена с предизвикателства , учебна година показаха, че са сред най-добрите.
Благодаря на всички родители за съдействието по време на дистанционното обучение.
Благодаря на всички учители за отговорността, с която подходиха и огромния труд, който положиха през тази необичайна учебна година.

Скъпи ученици, родители, учители,
БЪДЕТЕ ЧЕСТИТИ!

Вярвам, че всички заедно ще продължим да пишем страниците в историята на нашето училище и „…ВСЕ НАПРЕД И НАГОРЕ!”.

НЕВЯНА ЛЮЦКАНОВА
Директор на ОУ „Хан Аспарух”