Scroll Top

Образование за утрешния ден 2020 ИТ

Беше края на 2019г. и в ОУ”Хан Аспарух” дойде предложение да се включим по проект Образование за утрешния ден. Още в същия момент знаех с кои деца искам да работя, защото ще имам най-голям успех, а и те винаги са показвали ненаситната си любознатеност към технологиите. След проведената анкета се потвърди убедеността ми, че ТЕЗИ ДЕЦА са уникални, интересни, знаещи , търсещи и най-вече осъзнаващи необходимостта да знаят и могат в света на технологиите.

И така ЗАПОЧНАХМЕ. Отначало трудно и бавно. Тези мънички третокласници не бяха използвали компютри или ако го бяха използвали е било главно да играят игри и гледат клипчета. За първи път им се наложи да отворят графичен редактор, селектират елементи от сложна картина, оцветяват, изтриват и правят собствени колажи. Подреждане на анимации и синхронизирането им беше НЕлека задача за мъниците. Преходи, бутони също бяха новост за тях. Но ентусиазма беше водещ, а и всички работихме със сърце, всеотдайно и упорито.

Но.. дойде 13 март и всички минахме онлайн. Найстина бях притеснена как ще се случи всичко и как ще продължим. Отговора дойде от самите деца. Толкова ИСКАХА да работят, че бяха готови да седят с часове докато не разберат всеки урок. Те ме вдъхновиха. Записвахме уроците. Правих им индивидуални уроци. Никога не съм следяла времето точно  и много често се случваше да имаме не по два, а по 4 часа. Те работиха упорито и резултатите от положения труд не закъсняха. Имахме и национални шампиони в категориите програмист и мултимедийни презентации. И учениците и аз самата дадохме всичко от себе си да вървим напред и въпреки трудностите да не се отказваме. ТЕЗИ деца са УНИКАЛНИ. Ако трябва нещо да им кажа на тези сладури, то е неописуемо и: БЛАГОДАРЯ Ви мънички слънчица, за емоцията и надеждата и вдъхновението, с което ме дарихте!

Искренно БЛАГОДАРЯ и на класните им учители: г-жа Марийка Недялкова и Мария Каваева и директорът ни- Невяна Люцканова, без чиято подкрепа нямаше да се случи всичко това.

И сега след постигнатото ниво, за което положихме толкова труд…СЕ ПИТАМЕ: “А сега ..НАКЪДЕ”.

ПРИКАЗКАТА СВЪРШИ ТУК!

– Десислава Жекова – Учител по Информатика и ИТ

ОТЛИЧЕНИ ПРОЕКТИ

Проект: “Дядо вади ряпа”

Автор: Деница Кирчева 3аклас

Проект: “Пепеляшка”

Автор: Яница Павлова 3аклас

Проект: “Грозното пате”

Автор: Ян Петров 3аклас

Проект: “Житената питка”

Автор: Олга Кубирикова 3аклас

Проект: “Седемте козлета и лошия вълк”

Автор: Ростислав Стефанов 3аклас

Проект: “Трите прасенца”

Автор: Радослава Събева 3аклас

Великденски проекти по ОУД

Класирания и награди на децата от Клуб: Млад информатик по ОУД

"Щракнати" моменти от началото

ГРАМОТИ